Tíz ötlet egészséges reggelire

Reggelizz úgy, mint a király – tartja a közmondás. Ám a rohanós hétköznapokon nem mindig van időnk elkészíteni az egészséges reggelit, noha a helyes életmód egyik alapja lenne. Az egészséges reggeli feltölt energiával, csökkenti a nassolás iránti vágyunkat, megakadályozza, hogy napközben túl sokat együnk. De mi legyen a reggeli? A Healthline válogatásából tíz ötletet ajánlunk. 

Az ajánlás szerint ezek az ételek a fogyásban is segítenek.

Tojás

A tojás rendkívül egészséges, magas a fehérjetartalma, segít a megfelelő vércukorszint fenntartásában. Egyes tanulmányok szerint növeli a telítettségérzetet, emiatt kevesebbet eszünk a nap folyamán, segít a fogyásban.

Banán

A banán magas rosttartalma miatt sokáig érezzük jóllakottnak magunkat. Alacsony a kalóriatartalma, ezért ha édes, de egészséges reggelire vágyunk a cukros gabonapelyhek helyett válasszuk a banánt. 

Joghurt

A joghurt fehérjetartalma magas, ezért serkenti az emésztést és csökkenti az étvágyat. 

Smoothie

A smoothie finom, gyors és egészséges reggeli, amellyel rostokat és fehérjéket vihetünk szervezetünkbe. Mindeközben segít a fogyásban, csökkenti az éhséget és eltelít.

Kávé

Sokaknak a reggelek megmentője, a felébredés kulcsa. Azt viszont kevesebben tudják, hogy élénkítő hatása mellett gyorsítja az anyagcserét, a zsírégetést, hosszú távon pedig segíti a súlycsökkenést.

Zöld tea

Ha nem rajongunk a kávé keserű ízéért, kóstoljuk meg a zöld teát, mely segíti a fogyást, emellett magas az antioxidáns tartalma. Mivel koffeint is tartalmaz élénkítő hatása is van.

Chia mag

Itthon sem nagy ördöngösség beszerezni a chia magot, amely magas rost- és fehérjetartalma miatt rendkivül egészséges. Segít a fogyásban, csökkenti az étvágyat és stabilizálja a vércukorszintet. 

Zabpehely

Alacsony a kalóriatartalma, ugyanakkor gazdag fehérjében és rostban, ezért bátran fogyasszunk reggelire zabpelyhet. Béta-glükán tartalma miatt csökkenti a vércukorszintet és az étvágyat. 

Dió

A dió gazdag fehérjében, rostokban és egészséges zsírokban. A kutatások kimutatták a dió rendszeres fogyasztása segíti a fogyást.

Lenmag

Ez az egészséges magféle javítja az inzulinérzékenységet, teltségérzetet biztosít és csökkenti az étvágyat.

Kimaradt?