Kipróbáltuk a Google ünnepi keresőfelületét – szédületesen kalauzol Óz birodalmába

Pontosan 80 évvel ezelőtt mutatták be először az Óz, a csodák csodája című musicalt, amely nagy sikernek örvendett a későbbiekben is. A jeles évfordulóra a Google ünnepi keresővel készült– hívta fel a figyelmet a hvg.hu portál.

Köztudott, hogy a Google szereti megváltoztatni keresőjének főoldalát, amit évfordulókhoz alakít általában. A cég most Óz, a csodák csodája előtt tiszteleg, méghozzá látványos és interaktív módon: ha valaki rákeres a film címére, akár magyarul, akár angolul, a produkció adatlapján egy piros cipőt talál. Arra rákattintva átélheti azokat a történéseket, amelyeket Dorothy is megtapasztalt, amikor Óz birodalmába került.

Az érzés szédületes, a látvány varázslatos: ha úgy érezné, hogy eleget tapasztalt, és visszatérne a valóságba, akkor kattintson a tornádó ikonra, és máris visszakerül. A játékhoz a Google rövid filmbéli hangrészleteket is mellékelt, amelyek fokozzák a varázslatos érzetet.

A Google legutóbb az új Bosszúállók-filmhez készített hasonló felületet: akkor Thanos kesztyűje jelent meg a produkció adatalapján. Pörgés viszont nem volt, ehelyett minden eltűnt a képernyőn – akárcsak a Végtelen háború jól ismert jelenetében, amikor Thanos csettintett. A cég illesztett már a főoldalára mosolygó gombócokat, egy furcsa, orvosi szerkezetet, de saját logóval ünnepelte a Pride-ot, és a munka ünnepét is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?