A Google digitális asszisztensével teszik még hatékonyabbá a Waze applikációt

A Waze évekkel ezelőtt úttörő módon vonta be a civil társadalmat fejlesztéseibe, méghozzá úgy, hogy az emberek visszajelzéseire építette a forgalmi jelentések zömét, így rövid időn belül naprakésszé, megbízhatóvá és rendkívül népszerűvé vált. A népszerűsége akkora méreteket öltött, hogy 2013-ban a Google fel is vásárolta. Azóta a Waze sok új funkcióval gazdagodott, nemrégiben jelent meg az alkalmazásban a Google Assistant gomb – számolt be a hirado.hu portál.

Legújabb fejlesztésként megjelent az alkalmazásban a Google Assistant gomb, amelynek köszönhetően az applikációt ezentúl nem szükséges kézzel irányítani, mert hangvezérléssel is működőképessé válik.

Az új funkció csak az Android számára elérhető, és elsősorban az USA-ban indul be, így egyelőre nem ért magyarul: ha az útdíjakat kerülni szeretnénk, vagy csak másik utat választanánk, akkor a képernyő megérintése helyett angolul szólhatunk az applikációnkhoz.

A figyelmeztetések mellett a Google Assistant ugyanazokra a dolgokra képes, mint a Google Térkép: zenét és podcastocat vezérel, célállomásokat állít be és hívásokat is indít.

Annak ellenére, hogy sokak dolgát megkönnyítik ezzel a fejlesztéssel, van miért aggodalmaskodni, ugyanis általa a helymeghatározás és a hangrögzítő rendszer folyamatosan működik, nem beszélve arról, hogy még chatfunkcióval is ellátják, amely nagy eséllyel elterelheti a figyelmet a vezetésről.

Kapcsolódók

Kimaradt?