Ezzel a trükkel nem barnul meg az avokádókrém

Az avokádó egy megosztó étel, míg egyesek rajonganak érte és a dietetikusok tanácsára hallgatva gyakran fogyasztják, addig mások nem szeretik a nem túl kedvező árú alapanyagot. Éppen ezért is fontos, hogy ha avokádót vásárolunk, az végül ne a konyhai szemetesben landoljon. A The Kitchn cikke abban segít, hogy az avokádókrém ne barnuljon meg. 

Korábban arról írtunk, mi alapján válassza ki a legmegfelelőbb avokádót, de adtunk tippet arra is, hogyan lehet a zöldségeket és gyümölcsöket puhává varázsolni, valamint egy különleges avokádókrém receptjét is megosztottuk. Az avokádókrém nagyszerű reggeli és uzsonna lehet, ugyanakkor számolnunk kell az avokádó oxidációjával is: a félbevágott zöldség hamar bebarnul. Így ha túl sok krémet készítettünk, ne lepődjünk meg, ha idővel kevésbé lesz ínycsiklandozó.

A probléma elkerülésére különböző trükkök vannak. Egyesek szerint az avokádó magját is a krémbe kell tenni, mások szerint a citromlé a megoldás, a The Kitchn pedig egy harmadik tippet ajánl. Nem kell mást tennünk, mint az avokádókrémet egy jól záródó tárolódobozba rakni és annyi vizet tenni a krém tetejére, hogy az elfedje. Ez megóvja az avokádókrémet az oxidálódástól, ráadásul később a vizet könnyedén leönthetjük róla. 

Kapcsolódók

Kimaradt?