Így válasszon tökéletes avokádót

Ha életmódot váltunk s igyekszünk odafigyelni a rendszeres testmozgásra és egészséges étkezésre, korábban kevésbé ismert és használt alapanyagok is bekerülhetnek az étrendünkbe. Ilyen például az avokádó, amely a szakértők szerint rendkivül egészséges. Hogyan válasszuk ki a boltban a tökéletes avokádót? Erre ad választ a Lifehacker.  

Az avokádót ma már könnyedén beszerezhetjük, ám nem tartozik feltétlenül az olcsó élelmiszerek közé. A pénztárcánk miatt is fontos, hogy a megfelelő zöldséget válasszuk. A cikk abból indul ki, hogy minél kerekebb az avokádó, annál nagyobb benne a mag. Éppen emiatt ne a kerekebb avokádót tegyük a kosarunkba, hanem a hosszúkásabbat. Ezt támasztja alá az Oregon Live tesztje is, amelyben azonos súlyú, ám különböző alakú avokádók magjának tömegét mérték meg. Kiderült, hogy a kerek avokádó magja 43 grammot nyomott, az ovális alakúé 28 grammot, a körte alakúé pedig még kisebb volt. 

Bár az elméletet a természet könnyedén kijátszhatja, vásárláskor érdemes ezt észben tartani és inkább a hosszúkás avokádót választani.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?