Négy dekorációs tipp, amivel feldobhatja otthonát

Novemberben és decemberben könnyű dekorálni otthonunkat, hiszen ha lejárt a töklámpások időszaka, hangolódhatunk a Mikulás-várásra, majd az advent és a karácsony időszaka következik. Január végére azonban már eltesszük a karácsonyfadíszeket, a fényfüzéreket és előfordulhat, hogy a tél utolsó hónapjának beköszöntekor, csupasznak érezzük otthonunkat. A közelgő Valentin-nap miatt rózsaszínbe és piros szívecskékbe boríthatjuk a lakást, ha azonban ezt nem szeretnénk, íme néhány dekorációs ötletet, amivel feldobhatja otthonát a tél végén. 

Igyekeztünk olyan ötleteket összeválogatni, amelyek könnyen beszerezhetők és egyszerűen megvalósíthatók. 

Növények

Februárban már sokan vágyunk a tavaszra, a jó időre, a friss zöldségekre és gyümölcsökre. Hogy egy kis új életet csempésszünk otthonunkba, vásároljunk néhány cserepes növényt, egy csokor virágot vagy éppen fűszernövényeket. Nagyszerűen feldobja az otthunkat, színt és frissességet visz a lakásba. Azért ne felejtsük el gondozni a növényeinket!

Párnahuzatok és puha plédek

Az év eleje nem éppen a lakásfelújítások időszaka, de ha mégis feldobnánk valamivel otthonunkat, vásároljunk néhány párnahuzatot, puha plédet. Ha ezeket a kanapéra, vagy az ágyra dobjuk, új színt visznek a helyiségbe. Nemcsak stílusosak, de egy hosszú munkanap után, jól esik elnyúlni a kanapén és betakarózni a puha plédekkel.

Képek, motivációs feliratok

A fa felületek melegséget visznek a lakásba, ám ha nincs időnk összerakni egy új bútort, az is elég, ha néhány fából készült képkeretet teszünk ki. A keretekbe betehetjük a legfrissebb családi fotókat, vicces idézeteket, motivációs feliratokat vagy éppen a gyerek legújabb aranyköpéseit. Jóleső érzéssel tölt majd el, ha ránézünk. 

DIY

Egy lakásból akkor lesz otthon, ha az tükrözi az ott élők ízlését, személyiségét, akár úgy is, hogy saját kezüleg készült tárgyak vannak benne. Ha feldobnánk valamivel az otthonunkat és időnk engedi, készítsünk valamit saját kezűleg. Ez lehet néhány egyszerű dekoráció (hajtogassunk virágot papírból), vagy éppen bonyolultabb (egy új könyvespolc összeszerelése), nemcsak nagyszerű időtöltés lesz, de az otthonunkat is feldobja.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?