Próbálja ki Meghan hercegné kedvenc házi arcpakolásait

Meghan Markle korábban, amikor Amerika népszerű színésznője volt, is odafigyelt stílusára és ápoltságára. Amióta azonban kimondta a boldogító igent Harry hercegnek  és bejelentette várandósságát, még inkább a kamerák kereszttüzébe került. Az újságok és a rajongók egyaránt lesik minden lépését, így még inkább fontos, hogy megjelenése tökéletes legyen. Arra azonban kevesen gondoltunk volna, hogy a hercegné egyszerű, házi arcmaszkok segítségével őrzi meg bőre szépségét. Erről a kozmetikusa nyilatkozott az Cosmopolitannek

Nichola Joss, a Meghan kozmetikusa szerint a házi arcpakolásoknak köszönhetően ragyogó és feszes a hercegné bőre. Az otthon is könnyen elkészíthető arcpakolásokhoz ráadásul nem szükséges drága alapanyagokat, különleges olajokat vagy vitaminokat beszerezni. A hozzávalók a kamránk, konyhánk polcain is lapulhatnak, de ha mégsem, egy bevásárlóközpontban megvásárolhatjuk. Így királynői kényeztetésben lehet része bőrünknek. 

Kókusz és kurkuma

Az egyik arcpakolás elkészítéséhez szükségünk lesz 2 evőkanál kókuszolajra és 1 evőkanál kurkumára. Olvasszuk meg a kókuszolajat és keverjük hozzá a fűszert. Mielőtt az arcunkra kennénk, tegyünk kicsit a kézfejünkre és ellenőrizzük, nem okoz-e irritációt, pirosságot a kurkuma. Ha nem érzékeny a bőrünk a fűszerre, vigyük fel az arcunkra a kókuszolajos keveréket, de a szemkörnyéket hagyjuk ki. Óvatosan masszírozzuk a bőrbe az arcpakolást, és hagyjuk 15 percig pihenni az arcunkon. Ezután langyos vízzel lemoshatjuk. 

 A telített telített zsírokban, E-vitaminban és laurinsavban gazdag, antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező kókuszolaj hidratálja, regenerálja, nyugtatja a bőrt, feszesítésben és a gyulladások csökkentésében is segít, késlelteti a bőröregedést. Erős fertőtlenítő hatása van a kurkumának, amely ráadásul szabályozza a faggyútermelést, halványítja az arc barázdáit, így a kókuszolajjal együtt ragyogóvá varázsolja az arcot.  

Méz és zabpehely

A hercegné másik kedvenc arcpakolása mézből és zabpehelyből áll. 20 grammnyi zabpelyhet keverjünk össze annyi mézzel, hogy kenhető masszát kapjunk. Vigyük fel a keveréket az enyhén nedves bőrünkre, majd 10-15 perc után mossuk le. A méz antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, csökkenti a bőr gyulladását és szárazságát, segít az akné és pattanások elkerülésében. A zabpelyhet természetes arcradírként használhatjuk, így segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, felszívja és eltávolítja a felesleges zsiradékot, emellett gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatása van. 

Nichola Joss, a Sussex hercegnéjének kozmetikusa nem állítja, hogy az arcpakolások használata után hercegnőként fogunk ébredni, de bőrünk ragyogóbb és élettel telibb lesz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?