Meghan Markle várandós, úton van az újabb brit trónörökös

Gyermeket vár Meghan Markle sussexi hercegnő, tavasszal születik meg az újabb brit trónörökös – írja a BBC a Kensington Palota bejelentésére hivatkozva.

Harry herceg és felesége jelenleg Ausztráliában tartózkodik. A Kensington Palota közleménye szerint a hercegi pár „értékeli mindazt a támogatást, amit világszerte az emberektől kaptak májusi esküvőjük óta, és örömmel osztja meg a jó hírt a nyilvánossággal”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, valamint édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

A hercegi házaspár első gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harry herceg és Meghan hercegnő első gyermeke leány lesz, akkor is megtartaná hetedik helyét a trónöröklési sorban, ha majdan születne egy öccse is, és csak akkor kerülne hátrébb, ha Vilmosnak és feleségének, Katalin hercegnőnek születne még egy gyermeke. Harry és Meghan elsőszülött gyermeke a királynő nyolcadik dédunokája lesz.

A 93. évében járó uralkodót egy éven belül a harmadik dédunokával örvendeztetik meg leszármazottai: április 23-án született Lajos herceg, Vilmos és Katalin harmadik gyermeke, június 18-án pedig Zara Tindall, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája - a királynő és férje, Fülöp herceg egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya - adott életet második leánygyermekének.

Meghan hercegnő terhességéről a királynőt állítólag már pénteken értesítették, Eugénia hercegnőnek, az uralkodó harmadik gyermeke, András yorki herceg leányának esküvőjén. A Windsorban tartott menyegzőn Harry és Meghan is jelen volt, és a sajtótalálgatások szinte azonnal elindultak Meghan esetleges terhességéről, miután a hercegnő egy hosszú és bő, a viszonylag tavaszias, enyhe időjáráshoz nem illő kabátban jelent meg.

A londoni fogadóirodák máris kiírták az első nyereményesélyeket Harry és Meghan gyermekének nevére. A legnagyobb országos fogadási hálózat, a Ladbrokes hétfő délelőtt a leánynevek közül a Victorát, a fiúnevek közül az Albertet és az Arthurt kínálta játékra a legnagyobb valószínűséggel, vagyis a legkisebb nyeremény ígéretével. A Victoria névre 8/1, az Albert és az Arthur névre egyaránt 10/1 nyereményeséllyel lehet jelenleg fogadást kötni. A Victoria név Viktória királynőre, a jelenlegi uralkodó üknagymamájára utalna,  Albert II. Erzsébet királynő VI. György néven trónra lépett édesapjának első neve volt, és az Artúr is szerepelt az 1952-ben elhunyt VI. György nevei között. A dédszülők, vagyis II. Erzsébet és Fülöp herceg neveit a Ladbrokes kisebb valószínűséggel, így nagyobb, egyaránt 16/1-es nyereményígérettel kínálta hétfőn fogadásra.

Kapcsolódók

Kimaradt?