Ez lesz 2019-ben az év színe

Véget ért az ultraibolya korszaka, ugyanis az amerikai Pantone Intézet bejelentette, 2019-ben az élő korall lesz az év színe. 

Az egyesült államokbeli Pantone minden év decemberében elemzések és tanácskozások után kiválasztja a következő év színét, amely meghatározó lesz a divat, a sminkek, az esküvők és a lakberendezés világában. A kiválasztott szín hűen tükrözi az adott év korszellemét, az emberi kultúra hozzáállását és érzéseit az adott időszakban.

2019-ben a Pantone 16-1546 kódjelű Living Corall, vagyis az élő korall árnyalatot választotta az év színének. Az intézet közleménye szerint ahogy korallzátonyok táplálékforrást és védelmet biztosítanak a tengeri élőlényeknek, úgy az élő korall melegen átölel és táplál, kényelmet ad és felemel a folyton változó világban. Az élénk, mégis kényelmes árnyalat a modern, felgyorsult élet és a magabiztos, új élmények érzéseit ötvözi. Az élő korall, az optimizmus, az öröm színe. 

Az intézet 2000-ben választotta meg először az év színét. 2018-ban az ultraibolya, 2017-ben a levélzöld, 2012-ben pedig az élő korallhoz hasonló árnyalat, az élénk mandarin volt az év színe.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?