Ha ilyen karácsonyfája lesz, meg is eheti

Igazi vagy műfenyő? Cserepes vagy vágott? Luc-, ezüst-, vörös-, fekete-, vagy törpefenyő? Legyen trendi fehér vagy hagyományos örökzöld? Megannyi féle- és fajta fenyő közül válogathatunk karácsony közeledtével. Az ehető karácsonyfára azonban senki nem gondolt, még. A Metro számolt be egy brit cég által piacra dobott ehető karácsonyfáról, amelyet azonban otthon is könnyedén elkészíthetünk.  

Nem kell a tűlevelek miatt bosszankodnia annak, aki idén az ehető karácsonyfát választja, ugyanis ez a „fa” nem más mint egy rozmaringbokor cserépben. Az illatos fűszernövényt a karácsonyi menü ízesítésére is felhasználhatjuk, és az ünnepek után sem kell kidobni, így nem vész kárba. A körülbelül 30 centis „fa” ideális választás lehet a minimalista stílust kedvelőknek.

Nem kell azonban Nagy-Brittaniáig menni, ha ehető karácsonyfát szeretnénk. Bár a cég nem találta fel a spanyol viaszt, ennek ellenére nagyszerű az ötlet, ha karácsonyi dekorációt szeretnénk a konyhánkba. Cserepes fűszernövény van a legtöbb háztartásban, ha mégsem egy szupermarketben beszerezhetjük. Tegyünk rá néhány egyszerű díszt, egy rövidke fényfüzért és kellemes hangulatot varázsol a konyhánkba. Praktikus és szép dekoráció lesz.     

Kapcsolódók

Kimaradt?