Kilenc egyszerű dekorációs ötlet gyerekeknek Mikulás-várásra

A hagyomány szerint december 5. este vagy december 6-án reggel a Mikulás ajándékot visz a jó gyerekeknek. A várakozás azonban gyorsabban telik, ha közben lefoglaljuk a gyerekeket. Készíthetünk például Mikulás-váró dekorációkat. Ehhez adunk néhány ötletet. 

A saját kezűleg készült dekorációk sokkal értékesebbek, mint a boltban vásárolt díszek. Különösen igaz ez, ha a gyerekekkel közösen készítünk valamit. Az alábbi ötletek néhány egyszerű alapanyag felhasználásával készülnek.

Papír tányér, vatta, filc anyag, ragasztó és színes ceruzák segítségével ilyen aranyos tárgyak készülhetnek. Fessük ki a tenyerünket és készítsünk róla lenyomatot. Hóember, rénszarvas és Mikulás készülhet, ha a vécépapír-gurigát filcanyaggal dekoráljuk. Illatos és kreatív a fahéjrúdra festett Mikulás. Dísz, vagy akár ajándékdoboz is készülhet vécépapír-gurigából és színes papírból. Hajtogatással is készíthetünk Mikulást, csak egy piros papírra van szükség. A tenyerünket kell használjuk az alábbi vicces alkotás elkészítéséhez. Rajzoljuk körbe a tenyerünket, majd színezzük ki, egészítsük ki a rajzot. A színezőket a legtöbb gyerek szereti. Mikulás-várás idejére nyomtassunk ki rénszarvast, Mikulást ábrázoló kifestőt. A hagyományos sógyurmából (1 bögre liszt, fél bögre só, fél bögre langyos víz) mikulásos díszeket készíthetünk. A sógyurmát formázzuk a tenyerünkkel, süssük meg a figurákat majd fessük ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?