Dél-szudáni tinilány árverezésére használták a Facebookot

17 éves dél-szudáni lány árverezését bonyolították le a múlt hónapban a közösségi oldalon.

Mint kiderült, előbb egy bejegyzés került fel a Facebookra, amelyben férjet kerestek a kiskorú lánynak, majd "megvásárolta" őt egy jómódú üzletember. Sokan attól tartanak, hogy mivel a legnagyobb hozományt jelentette a mostani házasság, a jövőben sokan megpróbálhatják használni a Facebookot ilyen célokra.

A Plan International aktivista csoport szóvivője szerint a bejegyzés az egész országban keringett, tehát a világ többi része előtt jóval tisztában voltak sokan azzal, hogy mi történik a portálon.

Az október 25-én megjelenő bejegyzést csupán november 9-én távolította el a közösségi oldal, miután a lány már néhány napja megházasodott. A Facebook egy szóvivője azt mondta, az emberkereskedelem minden formája tiltott az oldalon, a bejegyzést eltávolították, és örökre letiltották a profilt, amely megjelenítette azt.

Dél-Szudánban ugyan illegális a gyermekházasság, a gyakorlat azonban a kormány és ügyvédi munka ellenére létezik. A mostani eset – a Facebook felhasználása a célra – az első olyan, amelyről tudnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?