banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ezért tegyen kávéfiltert a virágágyásba

A növények képesek feldobni és életet vinni a lakásba, gondozásuk azonban odafigyelést igényel. Ha nem szeretnénk bolti tápszerre és földekre költeni, érdemes kipróbálni néhány vegyszermentes, költséghatékony házi praktikát. Nem is gondolnánk, de a kávéfiltert is használhatjunk kedvenc növényeink gondozásakor. A The Kitchn erre négy okot gyűjtött össze. 

Nem engedi át a koszt

Ha a cserép aljára kávéfiltert teszünk, megakadályozza, hogy a föld eltömítse az ott lévő lyukakat, miközben a vizet átereszti. A cserép alján lévő lyukak eltömődése azért veszélyes, mert rothadásnak indulhat a gyökérzet, ami a növény elpusztulásához vezethet. 

Táptalaj

Annyi talaj kell a növényeknek, hogy tudjanak megfelelően gyökerezni és elegendő vizet felszívni. A cserép aljára tett kavicsok túl sok helyet foglalnak el, így célszerűbb inkább filtert tenni, hogy annyi föld menjen a cserépbe, amennyi csak lehetséges. 

Nedvesség

A kávéfiltereket nedvszívó anyagokból készítik. Ennek köszönhetően a virágcserépbe tett filter öntözéskor megőriz valamennyi vizet. Nem olyan sokat, hogy azzal tönkremenjen a gyökérzet, hanem csupán annyit, hogy a két öntözés közötti időben ne száradjon el a növény. 

Segítség az átültetésben

Egy növény átültetése rendetlenséggel és kosszal jár, ám ha a cserépben filter van, elég csak átemelni egyik cserépből a másikba. Így kevesebb virágföld hullik ki és könnyebb a takarítás is. 

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?