Zöldség- és gyümölcsadományok a szatmári rászoruló családoknak

Fotó: Domján LeventeNovember 14-e a szegények világnapja, ez alkalommal pedig másodszor állnak a Szatmár megyei gazdák a nehéz sorsú családok mellé. A Partiumi Falugazdász Hálózat szatmári munkatársai az elmúlt évi sikeres akció folytatásaként újra arra kérték a gazdálkodókat, hogy az idei termésből adományozzanak a szegények javára.

A felhívásra egy emberként mozdultak meg a gazdák, sorra szállítva a zöldségekkel teli zsákokat a falugazdászokhoz, akik pénteken adták át az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének. Ez az a civil szervezet, melynek önkéntesei a legjobban ismerik a rászoruló családokat, tudják, kik azok, akik leginkább rászorulnak a támogatásra.

Az adományból sajnos nem jut majd minden szegény sorsú személynek, de sok családnak jelent majd nagy segítséget az önkéntesek által összeállított csomag.

„Minden cseppnyi segítség jól jön, mert sok kis csepp sokra megy. A gazdák által felajánlott zöldség- és gyümölcs mennyiség is hatalmas segítség számunkra, hogy készülhessünk a Szegények világnapjára. Vasárnap – ahogy a járványügyi szabályok engedik – megpróbálunk eljutni minél több rászorulóhoz és beteghez. Nem ez az első alkalom, hogy a falugazdászok rajtunk keresztül segítenek a nélkülözőkön. Nem csak zöldséggel, gyümölccsel, hanem liszttel is szoktak minket támogatni a Magyarok Kenyere akció kapcsán” - mondja Hegedűs Gergő, a jótékonysági szervezet Szent József Szociális Központjának vezetője.

„A szegények világnapja kapcsán, úgy gondolom, a legfontosabb a szolidaritás. Fontos, hogy a rászorulók mellett legyünk, azok mellett, akik akaratukon és önhibájukon kívül kerültek a társadalom perifériájára. Büszke vagyok a szatmári gazdákra, akik most is a rászorulók mellé álltak és adakoztak” – mondja Magyar Lóránd Szatmár megyei parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora.

A Szatmár megyében tevékenykedő falugazdászok az év további részében is támogatják a nehéz sorsúakat. A Szatmárnémeti piacokon elhelyezett adománygyűjtő ládákba várják az árusok feleslegessé vált, el nem adott portékáit, hogy a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül azokat szintén rászorulók kapják meg.

A Szegények világnapja alkalmából gyűjtést szerveztek a Partiumi Falugazdász Hálózat Bihar megyei falugazdái is. A helyi gazdálkodók friss zöldség- és gyümölcs-adományait hétfő délig fogadják a térségbeli falugazdászok, amiket aztán a Böjte Csaba atya által működtetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány Bihar megyei gyermekotthonainak továbbítanak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?