Vizsgálat zajlik a szatmárnémeti kórházban egy újszülött baba halála kapcsán

Vizsgálat folyik a Szatmárnémeti megyei kórházban, miután áprilisban meghalt egy újszülött csecsemő. A család ügyvédje azt mondja, az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint a kis Mateo fejét születéskor megsértették. A nemrég elkészült boncolási jelentés szerint a baba erőszakos halált halt. A kórház vezetője viszont azt állítja, hogy a halál oka egy ritka betegség lehetett - írja a News.ro.

Annyi bizonyos, hogy az újszülött halála után Nagyváradon, ahová a babát születése után szállították, az orvosok értesítették a rendőrséget, amely bűnügyi eljárást indított.

Illusztráció: Pexels

Mateo 2023. április elején jött a világra a szatmárnémeti megyei kórházban. Egy komplikációk nélküli 40 hetes terhesség nyomán, amelyet folyamatosan figyelemmel kísértek az orvosok - állítja a család ügyvédje. „Nem tudjuk pontosan, mi történt a szülőszobán, de az biztos, hogy a magzat elakadt a szülőcsatornán, és akkor, az anya szerint, több manőverrel, műszerekkel próbálták kihúzni, ez még nem tisztázott, mert vizsgálat még a kezdeti stádiumban van" - mondta a Medika TV-nek a család ügyvédje, Răzvan Doseanu.

A szülés utáni napon, mivel a kisfiú állapota romlott, úgy döntöttek, hogy Nagyváradra szállítják. Az orvosok részletes vizsgálatok után megállapították, hogy Mateo súlyos fejsérüléseket, koponyatörést és agyvérzést szenvedett. A gyermek a nagyváradi kórházban meghalt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?