Vita a koalícióban: a PNL felrúgná az elnökválasztásról szóló megállapodást

Koalíciós tárgyalás keretében egyeztet szerdán az elnökválasztás időpontjáról a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL). Bár korábban döntés született arról, hogy szeptemberben rendezik meg a megmérettetést, most ismét vita alakult ki a kérdésben. 

Míg a PSD ragaszkodik az őszi időponthoz, addig a PNL inkább a decemberi elnökválasztást szeretne - értesült a TVR Info. A februári megállapodás szerint az elnökválasztás első fordulóját szeptember 15-én, a második fordulót pedig, ha szükséges, szeptember 29-én tartják meg.

Elmérgesedhet a PSD és a PNL elnökeinek viszonya Fotó: Agerpres Fotó:

Gabriel Zetea, a PSD alelnöke az RFI-nek azt mondta, a PSD és a PNL megállapodott az elnökválasztásról, s ezt tiszteletben kell tartani, elkerülve a komolytalanság látszatát. „Emlékeztetem PNL-es kollégáimat, akik a helyi és európai parlamenti választások eredményeinek eufóriája miatt talán elfelejtették: Marcel Ciolacu miniszterelnök azzal a feltétellel állapodott meg a helyi választások előrehozásáról, hogy a 2024-es év teljes választási menetrendjét meghatározzák” - mondta a politikus. 

A szociáldemokraták alelnöke arra kérte a liberálisokat, tartsák tiszteletben a koalíciós megállapodásokat. Zetea azt is elmondta, hogy a 2024-es választási menetrenddel kapcsolatos koalíciós megállapodás megmentette a PNL-t. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?