Visszatért az országba a Bulgáriában balesetező autóbusz tíz sértetlen romániai utasa

Szombat este az országba érkezett a Bulgáriában balesetező autóbusz tíz sértetlen romániai utasa – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A közlemény szerint a busz román állampolgárságú második sofőrjét tanúként kihallgatták a bolgár hatóságok, és vasárnap folyamán ő is visszatérhet Romániába.

Egy, a baleset helyszínén készült fotó | Forrás: novinite.com

A külügy emlékeztetett arra, hogy a szófiai román nagykövetség közvetlenül a baleset után megtette az ilyen helyzetekre előírt lépéseket: munkatársai kapcsolatba léptek a bolgár hatóságokkal, felkeresték a baleset helyszínét, meglátogatták a kórházban ápolt romániai sérülteket, és konzuli segítséget nyújtottak számukra.

A diplomáciai képviselet jelenleg is tartja a kapcsolatot a bolgár rendőrséggel és az ügyészséggel, a baleset román állampolgárságú sérültjeit ellátó romániai orvosokkal és a sérültek hozzátartozóival – közölte a külügy.

Mint írtuk, az Isztanbulból Romániába tartó busz egy, az út szélén parkoló, holland rendszámú személygépkocsinak ütközött Veliko Tarnovo (régi magyar nevén: Tövisvár) közelében. Négyen meghaltak a buszbalesetben, három áldozat román állampolgár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?