Verespatak: tovább harcol a Gabriel Resources a román állammal

Folytatódik a botrány a Verespatak-ügyben: a kanadaiak négy pert indítottak a Fehér megyei bíróságon.

A Gabriel Resources és a Roșia Montană Gold Corporation bíróságon támadja meg a román állam által elrendelt vagyonzárolást, és megpróbálják elhalasztani a 10 millió dollár értékű tartozások kifizetését. Négy pert indítottak a Fehér megyei bíróságon, számol be az Observator.

Amint megírtuk, közel egy hónapja az Országos Adóhatóság (ANAF) lefoglalta a Gabriel Resources részvényeit, hogy behajtsa a tartozást. A román kormány március 8-án kapta meg a washingtoni választottbíróság ítéletét, a döntés Románia javára született ez ellen 120 napon belül lehet fellebbezni. A Gabriel Resources 6,6 milliárd dollár kártérítést követelt Romániától a verespataki beruházás meghiúsulása miatt.Fotó: Wikipédia

A Gabriel Resources megkérdőjelezi, hogy jogos a részvényeinek lefoglalása. Négy pert indítottak, a kereseteket április 11-én nyújtották be a Fehér megyei bírósághoz. Két perben a felperes a Gabriel Resources (Jersey) Limited a Roșia Montană Gold Corporation Rt. többségi partnereként, két másikban pedig a Roșia Montană Gold Corporation.

A kanadaiak perelik a cégnyilvántartót, a brassói Regionális Államháztartási Főigazgatóságot, a Fehér Megyei Államháztartási Igazgatóságot, valamint az anyavállalatot, amelyben a román államnak is van részesedése.

A négy ügy egyikében sem tűzték még ki az első bírósági tárgyalási időpontját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?