Választási részvételre buzdítanak a katolikus püspökök

A június 9-i választásokon való részvételre és a keresztény értékeket felvállaló jelöltek támogatására buzdította a hívőket szerdán közzétett felhívásukban a katolikus püspökök.

A római katolikus és görögkatolikus főpásztorok május 13-15. között Nagyváradon, a Román Püspöki Konferencia (CER) keretében tartott plenáris ülésükön fogalmazták meg választási felhívásukat.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban arra kérik az embereket, hogy a választások közeledtével tudatosítsák magukban a közösség jövőjének alakításában betöltött szerepüket.

Fotó: Borsi Balázs

„Most nyíltan fel kell vállalnunk azokat az értékeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a keresztény közösség fejlődjön és növekedjen. Arra kérünk benneteket, hogy olyan jelölteket támogassatok, akik lendületesen és megújult elkötelezettséggel kívánják szolgálni az egységet az evangéliumi tanítás fényében, a béke és a demokrácia megteremtése érdekében” – fogalmaznak választási felhívásukban az egyházi vezetők.

Arra intik hívőiket, hogy azok mellett köteleződjenek el, akik eddig is képviselték és a jövőben is képviselni akarják a közösséget, akik részt vesznek a társadalom fejlesztésében és építésében, akik a közjót, az erkölcsi értékeket, az egészségügyet, az oktatást, a gazdasági lehetőségeket, a kultúrát és a vallási jelenlétet támogatják a társadalmi életben.

„Arra buzdítunk benneteket, hogy vegyetek részt a szavazáson, tudva, hogy a kereszténységben minden politikai gondolkodás mércéje az ember Istentől kapott méltósága” – fogalmaznak választási felhívásukban a romániai katolikus püspökök.

A Román Püspöki Konferencia tavaszi plenáris ülésének a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye adott otthont.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?