Üzemanyaglopással gyanúsítják a székelyudvarhelyi polgármester fiát

Mint arról beszámoltunk, őrizetbe vettek négy személyt Hargita megyében, mert a gyanú szerint üzemanyagot loptak egy munkagépből hétfőn este. Azóta kiderült, hogy a székelyudvarhelyi polgármester egyik fiát is gyanúsítják az üzemanyaglopással. Gálfi Árpád polgármester szerdai Facebook-bejegyzésében írt az esetről.

„Megdöbbenéssel fogadtam a hírt, hogy kisebbik fiam bűncselekménybe keveredett, ugyanis jelen volt egy bűncselekmény helyszínén, amikor kiérkeztek a rendőrök” – írja bejegyzésében az elöljáró.

Hozzáteszi, a fia biztosította arról, hogy vállalja tettei következményét, megtéríti az okozott kárt és nem futamodik meg a jogi eljárás elől.

A polgármester nyomatékosította, nem szeretné eltussolni ezt a számára is érthetetlen esetet. „Több mint húsz éve folyamatosan a közösségi ügyeknek álltam az élére és sokszor éjt nappallá téve próbáltam megoldásokat keresni kis és nagyobb közösségeink számára. Most feltevődött a kérdés bennem is, hogy maradt-e közben elég időm és energiám a családomra figyelni?” – fűzte hozzá Gálfi Árpád.

A bűncselekményről a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közölt információkat, miszerint három férfi és egy nő, 21 és 35 év közöttiek, az éjszaka leple alatt próbálta meg eltulajdonítani a gázolajat egy kotrógépből Firtosváralján.

A bejelentés nyomán a rendőrség a helyszínre sietett, és a 136/B jelzésű megyei úton megállítottak egy autót, amelyben a négy személy ült. A csomagtartóban pedig több tartályt is találtak, amelyekben összesen 64 liter gázolajat szállítottak.

A rendőrségi közlemény szerint alapos a gyanújuk, hogy az üzemanyagot lopták, mivel a tartályok mellett olyan eszközöket is találtak, amelyeket erre a célra használhattak. A rendőrség mind a négy személyt 24 órás őrizetbe vette.

(Nyitókép: rendőrség Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?