Charlie Ottley dokumentumfilm-rendező videokamerát szeretne ajándékozni a felszerelését ellopó gyermekeknek

Videokamerát és az újrakezdés lehetőségét szeretné ajándékozni Charlie Ottley brit dokumentumfilm-rendező annak a három gyermeknek, akik ellopták a felszerelését egy temesvári parkban.

Ottley Temesváron tartott sajtótájékoztatóján mondta ezt, miután visszakapta a felszerelést a rendőrségtől, és megtudta, hogy a gyerekek apja börtönben van.

„Nem mi vagyunk itt az áldozatok, az igazi áldozatok a gyerekek, akiknek csalódást okoztak a szüleik és a társadalom. Nekik abban az órában ágyban kellett volna lenniük, aludniuk kellett volna, és másnap iskolába menni. Függetlenül attól, hogy romák vagy románok, esélyt érdemelnek az oktatásra, a szülőknek pedig rehabilitációra van szükségük, hogy új esélyt adjanak gyermekeinek. Ellenkező esetben soha nem tudunk kilépni a bűnözés ördögi köréből” – mondta a filmes szakember.

Hozzátette, nemcsak hogy nem akarja megbüntetni a felszerelését elcsenő gyerekeket, hanem szeretné meghívni őket a Flavours of Romania című dokumentumfilm forgatási helyszínére. „Szeretnék ajándékozni nekik egy kamerát, szeretném megtanítani őket filmezni, az újrakezdés lehetőségét nyújtani nekik, arra bátorítani őket, hogy ne ismételjék meg szüleik hibáit, ugyanis, ha jól értettem, az apjuk börtönben van” – fűzte hozzá.

Fotó: Charlie Ottley Instagram-oldala

Kifejtette, a szemmel láthatóan segítségre szoruló családoknak támogatást kell nyújtani, és a hatóságok dolga, hogy ezeket a gyerekeket összeszedjék az utcáról és iskolába küldjék őket.

Charlie Ottley elmesélte, hogy a lopás éjszakáján egy padon ült a parkban, mellette volt egy hátizsákban a felszerelése. A három gyermek lekapta a padról a hátizsákot és futásnak eredt, a rendező nem tudta utolérni őket. Rövid idő múlva a gyerekek megijedtek, és a park mellett eldobták a zsákot.

A Temes megyei rendőrség tájékoztatása szerint a felszerelést egy 34 éves férfi találta meg, aki magával vitte a Bákó megyei Moineşti városba.

Mint írtuk, a rendőrség rövid idő alatt azonosította a lopást elkövető három kiskorút, valamint a hátizsákot megtaláló férfit, utóbbival azonnal felvették a kapcsolatot. A férfi a moineşti-i rendőröknek adta át a drónt, kamerákat, távirányítót, akkumulátort, tartalék propellereket, szűrőket és egyebeket tartalmazó hátizsákot, akik továbbadták temesvári kollégáiknak, így szerda reggelre a felszerelés visszakerült jogos tulajdonosához.

A Wild Carpathia és a Flavours of Romania című dokumentumfilmek rendezője egy Temes megyét népszerűsító klip forgatására érkezett Temesvárra, amikor az egyik központi parkban ellopták a táskáját, benne többek között egy drónnal, a fotózáshoz szükséges egyéb kellékekkel és az elmúlt napokban a kisfilmhez készített felvételekkel.

(Nyitókép forrása: hotnews.ro)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?