Utcára vonulnak a háromszéki Sanitas tagjai béreik befagyasztása miatt

A Sanitas egészségügyi szakszervezet háromszéki tagjai kedden a prefektúra sepsiszentgyörgyi épülete előtt tüntetnek a „befagyasztott” fizetéseik miatt.

Vasile Neagovici, az egészségügyi szakszervezet Kovászna megyei elnöke szerint kedden 12 órától 70-90 egészségügyi alkalmazott és a szociális ellátórendszer dolgozója vesz részt a kormány döntése elleni tiltakozó akcióban.  

„Teljességgel elégedetlenek vagyunk a kormány döntésével, miszerint január 1-től »befagyasztották« a fizetéseket, többek között abban a két ágazatban – egészségügyben és szociális ellátórendszerben –, ahol az elmúlt 11 hónapban a koronavírus-járvány miatt nap mint nap nagy erőfeszítéseket téve dolgoznak. Ez a döntés sértő az egészségügyben dolgozókra nézve” – fejtette ki Vasile Neagovici.

A háromszéki szakszervezeti bizalmi szerint elégedetlenek az egészségügyben és szociális ellátórendszerben dolgozók, hiszen a törvény értelmében idéntől emelkedni kellett volna a fizetéseiknek, főként az olyan alacsony keresetű kategóriáknak, mint az egészségügyi kisegítő és irodai személyzet, illetve veszélyességi pótlékot kellett volna kapjanak a szociális ellátórendszerben dolgozók.

Vasile Neagovici abban bízik, hogy az utcai tüntetéssel érzékenyíteni tudják a kormányt, és visszatér a közalkalmazotti fizetések befagyasztására vonatkozó rendeletére.

(Címlapfotó forrása: A szerzőf felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?