banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újrahirdették a tűzszünetet, megnyitják Mariupol és Volnovaha humanitárius folyosóit

Ideiglenes fegyvernyugvást hirdettek ki a délkelet-ukrajnai Mariupol kikötővárosban helyi idő szerint délelőtt tíz és este kilenc óra között – írja a BBC önkormányzati forrásokra hivatkozva, hozzáfűzve, hogy bár a tűzszünet elvileg már életbe lépett, arról nem érkeztek jelentések, hogy a harcokat valóban beszüntették-e a háborús felek.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség szintén hírül adta, hogy vasárnap újra megnyitják Mariupol és Volnovaha humanitárius folyosóit. A városvezetés bejelentése szerint a civilek egyeztetett útvonalon, 12 órától hagyhatják el Mariupolt a város három helyszínéről induló buszokon. Közlésük szerint a végállomás a Mariupoltól északkeletre fekvő, az oroszok által elfoglalt atomerőműnek otthont adó Zaporizzsja.Illusztráció: Agerpres

Magánjárművek is csatlakozhatnak az evakuáláshoz, de arra kérik vezetőiket, hogy az evakuálásban részt vevő autóbuszok mögött, a Vöröskereszt által vezetett konvojban vezessenek, előzésbe ne kezdjenek, a gépjárművekben pedig minden helyet be kell tölteniük az utasoknak.

Szombat hajnalban orosz részről bejelentett hasonló művelet meghiúsult, amiért egymást hibáztatta az orosz és az ukrán fél. Az ukrán kormány állítása szerint az orosz erők nem tartották be a tűzszünetet a városból kivezető folyosó teljes hosszán, Moszkva ugyanakkor az ukránokat okolta a fegyvernyugvás meghiúsulásáért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?