banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb sztrájkfenyegetés: az önkormányzatok dolgozói is lépnek

A helyi közigazgatásokban és bizonyos központi intézményekben dolgozók is sztrájkba lépnek, amennyiben a kormány nem tesz eleget a követeléseiknek. A Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FNSA) hétfői bejelentése szerint „maradéktalanul” teljesülnek a sztrájk meghirdetésének „de facto és de jure” feltételei.

A Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetsége közleményében rámutat, mivel a kormány nem hajlandó biztosítani a 2017/153-as bértörvényben foglaltaknak megfelelő fizetést a helyi közigazgatásban dolgozóknak, azok kirobbanthatják a sztrájkot, és erről a kabinetet is értesítették a kormányfőnek január 25-én küldött átiratban, írja az Agerpres.Illusztráció | Fotó forrása: Kovászna Megyei Tanács
A FNSA tárgyalásokat sürgetett a kabinettel a helyi közigazgatásban és bizonyos központi intézményekben dolgozók követeléseinek azonnali megoldására. „Amennyiben ez nem történik meg, reális esély van arra, hogy a 2024-es választási évet számos sztrájk zavarja meg, amelyekben a helyi közigazgatási alkalmazottak és a választások szervezésében és lebonyolításában illetékes intézmények alkalmazottai vesznek részt” – idézi a közlemény Bogdan Şchiop FNSA-elnököt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?