Egész napos sztrájk lesz kedden az önkormányzatoknál

Kedden egész napos munkabeszüntetéssel folytatják múlt héten kezdett sztrájkjukat az önkormányzatok dolgozói.

Ferencz Tibor a háromszéki Nova Vita szakszervezet vezetője arról tájékoztatta a Maszolt, hogy kedden egy napos általános sztrájkot hirdetnek mivel a munkaügyi miniszterrel folytatott pénteki tárgyalások nem vezettek eredményre.

Mint arról beszámoltunk, a helyi közigazgatásban dolgozók szakszervezete az önkormányzatok alkalmazottainak alacsony fizetése, valamint az ebéd- és vakációs jegyek hiánya miatt tiltakozik , és a sztrájk által érintett polgármesterek többsége egyetért az alkalmazottak követeléseivel.

Múlt kedden Kovászna megyéből mintegy 600 közigazgatási alkalmazott szüntette be a munkát egy órára, és mivel követeléseik nem teljesültekm keddeb egész napos sztrájkot tartanak. A tiltakozó munkabeszüntetéshez csatlakoznak a Kovászna megyei tanács alkalmazottai, valamint a sepsiszentgyörgyi  városháza és az egyes alárendelt intézmények, így a szociális igazgatóság és a Kónya Ádám művelődési ház dolgozói, valamint a kovásznai, baróti, bodzafordulói, nagyborosnyói és bardóci polgármesteri hivatalok alkalmazottai.

Ferencz Tibor arra figyelmeztet, hogy a sztrájkhoz csatlakozott önkormányzatoknál kedden semmiféle ügyfélszolgáltatás nem lesz elérhető. Továbbá ha a keddi sztrájk se vezet eredményre, július 19-től meghatározatlan ideig beszüntetik a munkát. A szakszervezet kéri a kormánytól, hogy növeljék meg 25 százalékkal a fizetéseket és biztosítsák számukra az ebédjegyeket és vakációs utalványokat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?