Újabb lazító intézkedéseket jelentenek be jövő héten a hatóságok

Jövő héten jelentik be a hatóságok a június 1-jétől életbe lépő újabb lazító intézkedéseket – közölte szombaton a miniszterelnök.

Florin Cîţu azt mondta, az országos vészhelyzeti bizottság múlt heti határozata „egyértelműen jelzi, milyen irányba haladunk”, és amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, június elsejétől újabb lazításokat fognak bevezetni. Ezeket a tervek szerint jövő hét folyamán ismertetik majd.

A kormányfő nyomatékosította, a már elrendelt lazító intézkedések továbbra is érvényben maradnak, annak lehetősége nem áll fenn, hogy visszavonják ezeket, csak újabbakkal egészülhetnek ki.

A bukaresti Metropolitan cirkusz épületében kialakított oltóközpont meglátogatása után adott nyilatkozatában a miniszterelnök a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsítását sürgette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Rámutatott, azért tudták feloldani a kültéri maszkviselési kötelezettséget, mert jól haladt az oltási kampány, és csökkent az új megfertőződések száma. Az újabb lazítások bevezetése is az oltási kampány függvénye, minél inkább sikerül felgyorsítani azt, annál korábban jöhetnek az újabb enyhítések.

„Minél hamarabb beoltatjuk magunkat – és van elegendő mennyiségű vakcinánk ahhoz, hogy ezt megtegyük –, annál hamarabb le tudjuk győzni a járványt. Csak együtt sikerülhet!” – nyomatékosította.

Kapcsolódók

Kimaradt?