Új szerelvényeket kap a vasúttársaság

A beszerzések közel húsz évig tartó szünetelése után idén új szerelvényeket kap a Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege – jelentette be szerdán Slatinán Sorin Grindeanu.

Fotó: CFR

Az Agerpres beszámolója alapján a szállításügyi miniszter arról tájékoztatott, hogy a 37 új vasúti szerelvény megvásárlására korábban kiírt közbeszerzési eljárás már lezárult, a későbbiekben pedig további 82 új szerelvényt vásárol a CFR.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Románia közel húsz éve nem szerzett be új személyszállító vonatokat. Szerinte ez is az egyik oka a vasúti baleseteknek.

Grindeanu közölte azt is, hogy a következő években hatalmas beruházások várhatók uniós alapokból a vasúti infrastruktúra és a gördülőállomány terén. „A befektetések hiánya miatt a romániai vonatok sebessége jelenleg talán az egyik legalacsonyabb Európában” – emlékeztett a tárcavezető.

Jó hírnek nevezte, hogy a Román Vasúttársaság áruszállító részlege, a CFR Marfă jövőre már nyereséges lesz, annak ellenére, hogy nemrégiben a veszteségei miatt a vállalat bezárását kérte az Európai Bizottság Romániától. „Tárgyaltam az EB-nél, és megkértem őket, hogy adjanak még egy-két évet, hátha meg tudom menteni a vállalatot, és a jelek jók” – mondta a szállításügyi miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?