banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Új pártot támogat a börtönviselt egykori PSD-elnök, Liviu Dragnea

Egy újonnan alapított politikai pártot, a Szövetség a Hazáért (Alianţa pentru Patrie) elnevezésű alakulatot fogja támogatni a továbbiakban Liviu Dragnea – mondta a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnöke egy vasárnap esti televíziós műsorban.

Dragnea a júliusi szabadulásakor | Fotó: AgerpresMint mondta, az alakulat egykori párttársa, Codrin Ştefănescu kezdeményezésére jött létre, jómaga pedig vállalta, hogy a politika, közigazgatás, gazdaság terén szerzett tapasztalatával támogatni fogja a munkáját. Állítása szerint „négy hétköznapi, de bátor ember" a párt alapító tagjai, Ştefănescu kimaradt az eljárásból, hogy ne akadályozzák meg az alakulat létrejöttét.

A korrupciós bűncselekményekért kiszabott börtönbüntetéséből feltételesen nemrég szabadult Dragnea rámutatott, az új párt „nem nacionalista, nem idegengyűlölő, nem radikális, nem Európa-ellenes", és „nem volt hiábavaló az alapítása". „A párt fő célkitűzése a románok jóléte, és gazdasági hazafiság vezérli" – fogalmazott a politikus a Realitatea Plus műsorában. Hozzátette, ügyvédje segítségével tisztázni fogja, hogy jogában áll-e vagy sem párttisztséget betölteni, de eltökélt szándéka „nagyon sokat tenni" a pártért.

A PSD kapcsán Liviu Dragnea azt mondta, az alakulatot „a jelenlegi vezetőség teljesen átadta Iohannis elnöknek", és a párt a vezetőség döntései révén hozzájárult a jelenlegi „gazdasági katasztrófához", az emberek életszínvonalának romlásához. „A PSD bűnrészes abban, hogy erőforrásainkat egyre inkább kicsatornázzák az országból" – nyomatékosította.

Meglátása szerint a párt vezetősége „szinte teljesen elszakadt" a tagságtól, erre – állítja – a börtönbüntetése alatt „egyszerű párttagok", polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok százaitól kapott levelekből következtetett.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?