Új kulturális központot és parkot létesítenek Szováta központjában

Szováta város polgármestere, Fülöp László Zsolt négy év tervezés után aláírta az elmúlt hétvégén Bukarestben azt a több mint 14 millió lej értékű finanszírozási szerződést, amely lehetővé teszi egy kulturális központ és egy park létesítését a város központjában, a régi iskolaműhely helyén.

Az Országos Regionális Operatív Program keretében megvalósuló projekt célja Szováta lakosságának életszínvonal-növelése – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a városháza.Ezen a helyszínen épül meg az új közösségi tér | Fotók: Szováta Önkormányzata

A több funkciót ellátó kulturális központ létesítésével a város önkormányzata bővíteni kívánja a kulturális, szabadidős és nevelő jellegű szolgáltatásait, a városközpontban kialakított zöldövezet kialakításával pedig élhetőbb, emberbarátabb városképet kívánnak teremteni. Mindezen törekvések célja a lakosság elöregedésének és a fiatalok elvándorlásának megakadályozása – teszik hozzá. 

A tervezett létesítmények helyszínéül szolgáló területet Szováta Város Önkormányzata a helyi képviselő testület támogatásának köszönhetően 2020-ban megvásárolta.

Az épület és a park látványterve

„Köszönöm szépen mindazon kollégáimnak, partnereinknek és a képviselő testületünk tagjainak, akik fáradságot nem ismerve, maximális hittel dolgoztak tervünkön. Látjuk, hogy érdemes tenni, még, ha olykor nehéz is. Mérföldkőhöz érkeztünk, végre méltó főtere és kulturális központja lehet településünknek. Hiszem, hogy ez az előrelépés nagymértékben meghatározza azt a fejlődési irányt, amely fele Szováta tart” – nyilatkozta a polgármester, aki köszönetét fejezte ki Cseke Attila fejlesztési miniszternek, amiért támogatásával és aláírásával hozzájárult a terv megvalósításához. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?