Új hivatal könnyíti meg az ügyintézést Máramarosszigeten

Máramarosszigeten is lehetőség lesz a járművek beíratására, valamint a jogosítványok modósítására, miután jövő héten megnyílik a városban a gépjárműnyilvántartó és a jogosítványok kibocsátásáért felelős hivatal irodája. A történelmi Máramarosban sok ideje vártak a berúházás megvalósítására, mivel a megye északi féltekén élők nagy távokat kellett megtegyenek azért, hogy Nagybányán intézzék el az ügyeiket.

„Tisztában vagyok azzal, hogy az elmúlt évek folyamán milyen áldozatokat kellett meghozniuk sokaknak azért, hogy eljussanak Nagybányára, nem beszélve arról, hogy milyen magas költségeket vont maga után az ügyintézés. Éppen ezért döntöttünk arról, hogy nélkülözhetetlen egy új hivatal létesítése Máramarosszigeten, ami által nem csupán az adminisztratív teendőket tudjuk hatékonyabbá tenni, hanem jelentős időt spórolhatnak meg ezáltal a máramarosi emberek” – írta közösségi oldalán Máramaros megye prefektusa, Rudolf Stauder.

Fotó: Vasile Moldovan Facebook-oldala

Krizsanovszki Enikő, Máramaros megyei alprefektus hasonlóképpen szükségszerűnek találta az intézkedést. „Már egy évvel ezelőtt megtettük a szükséges lépéseket ahhoz, hogy minél hamarabb elindulhasson Máramarosszigeten is az új hivatal. Úgy gondolom, hogy ez hatalmas segítség lesz nem csupán a helyi lakosok számára, hanem olyan településen élők számára is, mint Felsővisó vagy Borsabánya, akik viszonylag nagy távolságra laknak a megyeszékhelytől” – nyilatkozta megkeresésünkre az alprefektus.

A Máramaros Megyei Gépjárművezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat máramarosszigeti hivatala február 27-én, kedden, az Alexandru Ivasciuc utca 17-es szám alatt nyit. Keddenként 9:30 és 12:30, valamint 13 és 14:30 óra között fogadják az ügyfeleket, míg csütörtökönként 9:30 és 12:30, valamint 13 és 16:30 óra között lesz nyitva.

A hivatalban összesen két ügyfélfogadási ablaknál nyílik lehetőség az ügyintézésre: az első ablaknál lehet beíratni a járműveket, valamint módosítani az arra vonatkozó adatokat, míg a másodiknál lecserélni a jogosítványokat. Továbbá ugyancsak a második ablaknál fogadják az előjegyzéseket a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati vizsgára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?