USR: a kormány elpazarolta a pénzt „zsíros állami állásokra és különnyugdíjakra”

A kormánypártok „különnyugdíjakra és zsíros állami állások fenntartására” pazarolták a közpénzeket, miközben az egészségügyi rendszer „összeomlott”, ugyanis nem maradt pénz az orvosok bérének kifizetésére és gyógyszerekre, véli a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Szerdai közleményében az USR felhívta a figyelmet az Arad megyei sürgősségi kórház helyzetére, amely kénytelen volt közölni alkalmazottaival, hogy kerete kimerült, nem tudja kifizetni a béreket. Temesváron az orvosokat arról tájékoztatták, hogy a fizetésük felét kapják meg. Hasonló helyzetben van több más kórház is az országban – állítja az USR.

Illusztráció: Pixabay

A gyógyszertárak által kiadott ártámogatott gyógyszerek elszámolásában is jelentős késések vannak, ma a patikusok az utcán tiltakoznak. A kórházi beszállítók szintén hónapok óta várnak a számlák kifizetésére, a munkáltatók hónapok óta várnak a betegszabadságok elszámolására. Az USR arra kéri Marcel Ciolacu miniszterelnököt, csökkentse a pazarlást, hogy legyen pénz az alapvető állami kiadásokra, kezdve a kórházakkal és a gyógyszerekkel. Marcel Ciolacunak sürgősen át kell értékelnie a prioritásait” – olvasható az USR közleményében.

Cătălin Drulă, az USR elnöke kijelentette, hogy a romániai lakosság már nem tud lépést tartani az élelmiszerárak növekedésével, a vállalkozók pedig levegőhöz sem jutnak a számod adó miatt.

Románia összeomlik a PSD-PNL kormányzás súlya alatt. (...) A román állampolgárok egyre rosszabbul élnek. Csak egy maroknyi kivételezett van, akikre ez nem érvényes. Mindannyian szenvedünk, hogy nekik legyen pénzük különnyugdíjakra – amelyek 8000 lejre emelkednek január elsejétől –, és hogy legyen pénzük a zsíros állami állásokra, mert uraságaik nem tudnak betelni a lopott pénzzel” – idézte a közlemény az ellenzéki párt elnökét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?