Tűz miatt ideiglenesen kiürítettek egy gyergyószentmiklósi iskolát

Kigyulladt egy személygépkocsi a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Szakközépiskola garázsában csütörtökön, az oltás idejére a tanintézményt kiürítették.

A képre kattintva galéria nyílik | A katasztrófavédelem által közreadott felvételek

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint két tűzoltóuatót és egy rohammentőt (SMURD) vezényeltek a helyszínre. A lángok az iskolaépülethez hozzáépített garázsban csaptak fel, eddig nem ismert okok miatt az intézmény tulajdonában lévő gépkocsiban keletkezett tűz. A garázsban gumiabroncsokat is tároltak.

Az oltás idejére a diákokat, a tanárokat és a személyzet többi tagját evakuálták: a tűzoltók szerint mintegy 300 tanulót és 25 pedagógust kellett kivezényelni az épületből. A lángok megfékezése és eloltása után a tanítás folytatódott – tették hozzá.

Mint írták, sem égési sérülés, sem füstmérgezés nem történt, két 15 éves diáklány viszont pánikrohamot kapott. Őket a helyszínen ellátta az egészségügyi személyzet, majd utólag egyiküket kórházba szállították kivizsgálásra, míg a másik a helyszínre siető hozzátartozója jelenlétében elutasította a kórházi ellátást.

Kapcsolódók

Kimaradt?