Tüntetnek csütörtökön az egészségügyi alkalmazottak – 25 százalékos béremelést követelnek

Sztrájkőrséget állnak az egészségügyi dolgozók csütörtökön az egészségügyi és a munkaügyi minisztériumok előtt. Elégedetlenek a megígért 15 százalékos béremeléssel, meglátásuk szerint, az csak részben fedezi az inflációt, messze elmarad annak az elmúlt években tapasztalt szintjétől.

Az Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség szerdán jelentette be, hogy folytatják a tiltakozó akcióik sorozatát, mert a kormány fenntartja szándékát, hogy csak 15%-kal emelje az alapbéreket, és nem hajlandó eleget tenni törvényes tárgyalási kötelezettségének.Fotó: Egészségügyi Szolidaritás Szakszervezeti Szövetség
„Bár a kormány ezt az intézkedést béremelésként tünteti fel, ez nem jelenti az egészségügyi dolgozók bérjövedelme vásárlóerejének növekedését. Ez csak részben fedezi az inflációt, messze elmaradva az elmúlt évek inflációs szintjétől. A béremelésről a vásárlóerő növekedését kell jelentse.” - olvasható az érdekvédelmi szervezet közleményében. Csütörtökön mintegy 300 szakszervezeti tag vonul a minisztériumok épülete előtt, a tüntetők egy része már szerdán elindult Bukarest felé.

Ezt követően, február 29-én „az általános sztrájk főpróbájaként" helyi tiltakozó akciókra kerül sor, majd március 11-én egy nagygyűlést tartanak a bukaresti Győzelem (Victoriei) téren.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?