Trikolórt eregetnének a magasba Sepsiszentgyörgyön a román nacionalisták

Ismét Sepsiszentgyörgyre toborozza a román nacionalistákat a Calea Neamului (Nemzet Útja) nevű egyesület, akik vasárnap héliumos lufikkal szeretnének a magasba eregetni egy román nemzetiszínű lobogót. A román zászló napjára időzített rendezvényt a szervezet vezetője, Mihai Tîrnoveanu hirdette meg Facebook-oldalán.

Mihai Tîrnoveanu – aki az elmúlt években több sepsiszentgyörgyi és úzvölgyi provokatív akciót szervezett – azt írja közösségi oldalán, hogy a rendezvény premier lesz Kovászna és Hargita megyében, de talán az egész országban is. Azt tervezi, hogy vasárnap 18 órától Sepsiszentgyörgy főterén 300 héliummal töltött lufi segítségével eregetnek a magasba egy háromméteres román zászlót, miközben a háttérben hangosan szól majd a román himnusz.

A Calea Neamului szervezet képviselője arra szólítja fel a helyi patriótákat, hogy ez alkalommal egyrészt gyűljenek össze Sepsiszentgyörgy főterén, másrészt járuljanak hozzá pénzzel is a performanszhoz, mert a lufikat és a román zászlót sem adják ingyen. Facebook-bejegyzésében hozzáteszi: nem lesz könnyű kivitelezni a tervet, mert közbeszólhat a szél, az eső és a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal.

Sepsiszentgyörgyön egyébként a Kovászna megyei prefektúra szervezésében június 26-án, vasárnap délelőtt 10 órától az Állomás negyedi román katona emlékművénél ünnepélyesen felvonják Románia zászlaját annak ünnepnapja alkalmából.

(Nyitókép: a Calea Neamului szervezet Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?