Tovább terjed az influenza, tavaly kevesebb vírusos fertőzést jelentettek

A november 28-a és december 4-e közötti héten 69 699 akut légúti fertőzéses esetet (influenza, felső légúti fertőzés, tüdőgyulladás) regisztráltak Romániában – közölte csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) alárendeltségében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.

A tavalyi év ugyanezen időszakában 33 067 ilyen esetet tartottak számon. A múlt héten 14 laborvizsgálattal kimutatott influenzás megbetegedést jegyeztek, az idény elejétől pedig összesen 34-et.

Az említett időszakban ugyanakkor 822 influenzás esetet diagnosztizáltak a tünetek alapján, míg egy héttel korábban 641-et, egy évvel ezelőtt pedig 204-et.

Illusztráció: Adobe Stock

November 30-áig a veszélyeztetett csoportokhoz tartozók közül 1 342 308 személyt oltottak be influenza ellen az egészségügyi minisztérium által rendelkezésre bocsátott védőoltással.

Mint írtuk, az idei vírusszezon sokkal intenzívebb, mint más években, de valószínűleg korábban véget is ér – figyelmeztettek az orvosok és a szakemberek.  Főleg a kisgyermekeket érintik a felső légúti megbetegedések, a romániai gyermekorvosok szerint az elmúlt 10 év egyik legnagyobb megbetegedési hullámát okozhatja az EU-ban a vírusidény.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?