banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Totális érdektelenségbe fulladt a Diana Șoșoacáék által szervezett gazdatüntetés a parlament előtt

Vasárnap került volna sor az első engedélyezett gazdatüntetésre Bukarestben, de üresen maradt a román parlament előtti tér, ugyanis senki sem érkezett a megmozdulásra, amelyre egyébként az engedély szerint ötezer embert és mintegy kétszáz traktort vártak. A becsődölt megmozdulás mögött Diana Șoșoaca botrányhős szenátor áll, és ezt tudták a tüntetők is, akik nem akarnak közösséget vállalni a botrányai miatt hírhedté vált politikussal, aki az AUR-ral egyetemben nyilvánvaló módon politikai haszonszerzés céljával próbál meg mindenáron a gazdák és fuvarozók tiltakozásának élére állni.

A vasárnap (illetve hétfőn és kedden) 9.30 és 22 óra közötti idősávba tervezett, engedélyeztetett bukaresti gazdatüntetés megbukott. Már szombaton közölte Rareș Hopincă fővárosi prefektus, hogy mindössze egyetlenegy mezőgazdasági nehézgépjármű kérvényezte belépési engedélyét a belvárosba – közölte a Digi24.

Az egyetlen traktor, amit elhoztak a tüntetésre | Képernyőmentés

Vasárnap reggel pedig üresen maradt a tér a román parlament előtt, csak egy traktort hoztak el is, azt is utánfutón, így nemhogy a demonstrációra tervezett 200 traktor nem gyűlt össze, hanem nyoma sem volt a várt ötezer embernek sem.

Mircea Bogdan Petre ügyvéd, a tüntetés szervezője a HotNews.ro-nak elmondta, hogy a megmozdulás érdektelenségbe fulladása a Rareș Hopincă prefektus által folytatott propagandának köszönhető. „Sajnos a demokrácia, úgy gondolom, ebben az országban ma már megszűnt létezni" – jelentette ki Petre, hozzátéve, hogy „nincs mögötte senki”, utalva ezzel azokra a gyanúkra, hogy őt is egyes pártok irányítják a háttérből.

A gazdák és a fuvarozók szerint ugyanis a bukaresti engedélyezett tüntetés szervezője Diana Șoșoaca botrányhős szenátorral dolgozik össze, aki úgy akart a gazdák és a fuvarozók tüntetésére élére állni, hogy ismerősén keresztük engedélyeztették a megmozdulást a parlament elé. A terv azonban nem működött, amiképpen a múlt héten a tüntetők többször is elzavarták az eszement botrányairól nyomán hírhedté vált Șoșoacát és a szélsőségesen nacionalista AUR vezetőjét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?