Tömeges ételmérgezés: borsos bírságot kapott a kórház és a kolostor

Az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVA) felügyelői csütörtökön 40.000 lejre bírságolták a murgeni-i pszichiátriai kórháznak ételt adományozó floreşti-i kolostort, mert nincs engedélye közélelmezési tevékenységekre.

Az ANSVA közleménye szerint a felügyelők állategészségügyi zárlat alá helyezték a kolostor konyhájában talált 114 kilogramm nyers halat.

Illusztráció: Pexels

A hatóság 12.000 lejre bírságolta a murgeni-i pszichiátriai kórházat is a betegeknek felszolgált élelmiszerek nyomon követhetőségének biztosítására vonatkozó szabályok megsértése miatt. A felügyelők ugyanakkor megállapították, hogy a kórház étkezdéjének karbantartása és higiéniai állapota megfelelő.

A felügyelők korábban mintát vettek a kórházban kedden felszolgált ételekből, és elküldték elemzésre a bukaresti Állategészségügyi és Közegészségügyi Intézetnek.

Az ANSVA közölte, hogy a vasluii munkatársaik együttműködnek a rendőrséggel és a megyei igazgatósággal ebben az ügyben.

A murgeni-i pszichiátriai kórház három betege meghalt, 29 páciense pedig ételmérgezést szenvedett, miután fogyasztott a floreşti-i kolostortól adományba kapott halételekből. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?