Több székelyföldi személy megsérült egy Arad megyei buszbalesetben

Majdnem egy tucatnyian megsérültek vasárnap késő este, amikor összeütközött két személyszállító mikrobusz a dél-erdélyi (A1-es) autópálya Arad megyei szakaszán.

A képre kattintva galéria nyílik | A katasztrófavédelmi felügyelőség felvételeiA baleset Nagylak és Arad között, az 560-as kilométerszelvénynél történt tíz órakor, a pécskai lehajtó előtt körülbelül öt kilométerre. A járművek a határátkelőhely felől tartottak az ország belseje felé, és a rendőrség tájékoztatása szerint eddig ismeretlen okokból a hátsó kisbusz nekiment az előtte haladónak. Utóbbi járművet egy 49 éves Brassó megyei illetőségű, a másikat egy 28 éves aradi férfi vezette. A rendőrség mindkét sofőrt megszondáztatta, de egyikük sem fogyasztott alkoholt – tették hozzá a rendőrök.

A balesetben összesen 11-en sérültek meg, a többségük Maros, Hargita és a Beszterce-Naszód megyei személy, de csak 10 főt kellett az aradi sürgősségi osztályra szállítani, köztük egy négyhónapos csecsemőt is. A katasztrófavédelmi felügyelőség szerint töréseket, zúzódásokat szenvedtek az áldozatok, de életveszélyes sérült nem volt közöttük.

Több mentőautót és rohammentőt, feszítővágó felszerelést és tűzoltóautót küldtek a helyszínre. A mentás és a műszaki mentés miatt a forgalom csak másfél óra múlva, éjjel fél tizenkettő tájban indult újra az érintett autópálya-szakaszon, de csak a második forgalmi sávon.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított vizsgálatot az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?