Több sebből vérzik az AUR: kizártak egy képviselőt is

A Románok Egységéért Szövetség (AUR) azért zárta ki soraiból Mihai Lasca képviselőt, mert az nem tájékoztatta a pártot arról, hogy büntetőjogi kivizsgálás folyik ellene bűnszervezet létrehozása miatt, és elítélték testi bántalmazásért - közölte a politikai alakulat.

Az AUR tájékoztatása szerint a párt vezető testülete szerdán több olyan parlamenti képviselőjéről is tárgyalt, akiknek a magatartása sérti a párt érdekeit és közmegítélését.

Ezen a gyűlésen az AUR vezetősége úgy döntött, hogy kizárja soraiból Mihai Lasca képviselőt, akinek bűnügyi háttere és kollégáival szemben tanúsított, őszinteséget nélkülöző magatartása összeegyeztethetetlen az AUR értékrendjével. Mihai Lasca az AUR-frakción kívül fogja ellátni képviselői feladatait - közölte a párt.

Az AUR szerdán Diana Şoşoacă szenátortól is megvonta politikai bizalmát, arra hivatkozva, hogy rendszeresen figyelmen kívül hagyta az AUR felsőházi frakciójának stratégiáját és a párt vezetőségének döntéseit mind a parlamentben, mind pedig a nyilvánosság előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az AUR ezen kívül folytatja egy másik képviselője, Francisc Tobă mandátumának érvénytelenítésére irányuló eljárását is. A párt leszögezi, hogy a következő választásokat megelőzően sokkal szigorúbban fogja kiválasztani és ellenőrizni jelöltjeit, hogy többé ne történhessen meg olyan emberek köztisztségbe választása, akik összeférhetetlenek az AUR értékrendjével, és szembemennek vezetőségének döntéseivel.

(Címlapfotó: Mihai Lasca Facebook-oldala)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?