Több nagy horderejű döntést is hozott a Maros Megye Tanácsa

Fotó: Facebook/Maros Megyei TanácsÚjabb, Maros megye szempontjából fontos kérdésekről illetve módosításokról döntött csütörtökön a Maros Megye Tanácsa.

Az egyik ilyen döntés a megye három településének tej-kifli-gyümöcs programját érinti. Az érintett Maros megyei települések saját forrásból fogják biztosítani az iskolákban a tejet, kiflit és gyümölcsöt a diákoknak.

A Maros Megye Tanácsa csütörtöki ülésén jóváhagyta Szászrégen és Balavásár, valamint Nyárádmagyarós községek kilépését a megyei közbeszerzési rendszerből. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az érintett önkormányzatok a 2022-2023-as tanévben maguk szervezik meg ezt az eljárást és helyi termelők által biztosítják a tejet, kiflit és almát az iskolás gyermekeknek.

Egy másik, a tanács csütörtöki ülésén történt döntés értelmében jóváhagyták a maroskeresztúri válogatóállomásra szállított megyei hulladékkezelés díjának módosítását. Ennek értelmében a begyűjtött hulladék válogatása a tonnánkénti 289,93 lejről 360,68 lejre változik. A hulladék komposztálásának tonnánkénti díja 533,58 lejről 574,73 lejre nő, míg a szállítás díja 72,31 lejről 77,08 lejre változik. „A szolgáltató cég az üzemanyag árának emelkedése miatt igényelte a kezelési költségek módosítását, amelyet a Maros Megye Tanácsa szakapparátusa kielemzett és indokoltnak talált. Nagyon fontos kiemelni, hogy ez nem jelent a lakosság számára semmiféle áremelkedést, ők továbbra is ugyanannyit fizetnek a szemétszállításért, mint eddig. A különbözetet a Maros Megyei Tanács a saját keretéből fedezi” – jelentette ki Péter Ferenc, a Maros Megye Tanácsa elnöke.

Elfogadták továbbá azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek, ahhoz, hogy az Országos Beruházási Társaság megkezdhesse a marosvásárhelyi Tüdőgyógyászati Klinika manzárdjának hőszigetelését és kibővítését, illetve a Maros Megyei Klinikai Kórház Gh. Marinescu utcai épületének felújítását és kibővítését.

Kapcsolódók

Kimaradt?