Több mint 4,5 millió lejt különítettek el a Kolozs megyei kórházak számára

Hat kórház számára 4,7 millió lejt szavazott meg a Kolozs megyei képviselő-testület csütörtöki ülésén költségvetés-kiegészítés címen.

Az aranyosgyéresi kórház 1,9 millió lejt, a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó 4 egészségügyi intézmény és a rehabilitációs kórház 950 ezer lejt, a tüdőkórház, a járványkórház, a gyerekkórház egyenként 500 ezer lejt kap, amelyet a rehabilitációs kórház a műtőegység klímaberendezésének korszerűsítési munkálataira, a többi kórház különböző orvosi felszerelések vásárlására fordít. A borsai pszchiátriának 300 ezer lejt hagytak jóvá tűzifa vásárlására.

Illusztráció forrása: Pixabay

„Kiemelt figyelmet fordítottunk az elmúlt években az egészségügyi intézmények finanszírozására, az aranyosgyéresi kórház számára mágneses rezonancia készülék (MRI) beszerzését támogattuk, amelynek köszönhetően a városi egészségügyi intézmény jelentősen bővítette diagnosztikai kapacitását és új távlatok nyíltak meg a kórház számára. A beruházásnak köszönhetően az aranyosszéki lakosoknak nem kell már Kolozsvárra utazniuk MR-vizsgálat végett” ‒ nyilatkozta Lőrinczi Zoltán frakcióvezető.

Továbbá az elfogadott költségvetés-módosítás keretében a Kolozs megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság részére a zökkenőmentes működés biztosítása érdekében további 3,5 millió lejt szavaztak meg, valamint 13 millió lejt hagytak jóvá a megyei úthálózat téli karbantartására és forgalombiztonságának szavatolására. 

Ugyanakkor az érettségi és képességvizsgán 10-es átlagot elérő Kolozs megyei diákok díjazására 55 ezer lejt szavaztak meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?