Több mint 150 ezer lej gyűlt össze vasárnap a marosvásárhelyi Swimathonon

Összesen 31 csapat, azaz 149 személy vett részt idén a Marosszéki Közösségi Alapítvány által megszervezett adománygyűjtő eseményen, ahol 17 projekt támogatásáért úsztak a csapatok.

A hétfő déli adatok szerint két ügyhöz sikerült eddig összegyűjteni, sőt meghaladni a célösszeget: az Alfa Transilvana Alapítvány „A belső udvar korszerűsítése és játszótér kialakítása”, illetve a Gyerekterápiák – Delta Egyesület „Játszom-tanulok-fejlődöm” nevű projektére.

Fotók. Swimathon Facebook oldal / Bereczky Sándor

Az Alfa Transilvana Alapítvány egy 1992-ben alapított humanitárius és jótékonysági szervezet, amely segíti a testi és lelki fogyatékkal élőket és a szociálisan rászorulókat, valamint a rászorulók egyéb kategóriáit. Az udvar játszótérrel való korszerűsítése jelentős előnyökkel jár majd az alapítvány programjain részt vevő gyermekek számára – írják az ajánlóban.

Gyerekterápiák – Delta Egyesület 90 különböző diagnózisú gyermek specifikus gyógyulási terápiáját támogatja: az autizmustól, az érzékszervi zavarok, fejlődési elmaradások, tanulási és beszédzavarok, genetikai szindrómákon át más rendellenességig. A fejlődési folyamatukhoz új terápiás eszközökre van szükségük, ezért olyan terápiás eszközöket és játékokat, speciális terápiás anyagokat szeretnének beszerezni, amelyek minden szempontból segítik a gyerekek rehabilitációs terápiáját. Ezzel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a speciális igényű gyerekeknek teljesebb élete legyen. Szeretnék megtanítani őket olyan készségekre, amelyek segítenek nekik jobban boldogulni és önállóbbnak lenni.

A további tervek között szerepel egyebek mellett egy szociális gyógyszertár működtetése, a bike2school program, az állatkerti kismozdony rendbetétele, a Város segít projekt, illetve a KultFeszt - Adjunk otthont egy új Guiness Rekordnak! Című kezdeményezése is. A további projekteket az esemény honlapján találhatóak.  

Minden projektnek nagykövetei és támogatói vannak, idén 149-en ugrottak a marosvásárhelyi olimpiai méretű uszoda a medencéjébe és úsztak az általuk kiválasztott ügy érdekében. A támogatók minden egyes leúszott medencehosszért egy meghatározott pénzösszeget ajánlottak fel.

A támogatásokat június 30-ig várják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?