Tizenöt lakrészes ANL-tömbház építését kezdik meg a nyáron Kézdivásárhelyen

A fiatalok számára tizenöt 54–59 négyzetméter közötti kétszobás lakást magában foglaló, bérbe adható, ANL-tömbház épül a céhes városban. Minden lakrésznek saját kondenzációs alapú kazánja lesz, illetve saját gáz- és vízórája, valamint a tömbházat korszerű hőszigeteléssel látják el – tudtuk meg a helyi önkormányzattól.

A beruházás összértéke áfával együtt 6 051 344 lej, amiből az önkormányzatra eső önrész 1 076 804 lej, ebből az összegből fedezik a területrendezést és közművesítést is. A kétemeletes ingatlan manzárdtetős lesz, és tizenöt 54 és 59 négyzetméter közötti kétszobás lakás készül el. Az új ingatlan építése nyáron veszi kezdetét a város Sepsiszentgyörgy felőli bejáratánál, a benzinkutak melletti üres területen.

„A 330 négyzetméter alapterületű tömbház egy 3844 négyzetméteres, eddig beépítetlen területen helyezkedik majd el. A munkálatok részeként rendezzük a tömbház körüli területet is, ahol egy huszonkét férőhelyes parkolót és egy játszóteret alakítunk ki. A célunk, hogy minél több fiatal itthon maradjon és javítsunk a lakhatósági feltételeken” – mondta Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere.

Sikerült változatosabbá tenni a tömbház homlokzatát, igazodva a környezetéhez

A céhes városban jelenleg 29, az Országos Lakásügynökség által építtetett lakrész áll a fiatal házasok rendelkezésére, ezekből jelenleg 26 foglalt. A lakások adminisztrálásával a közművek vállalat, ismertebb nevén a Gosp Com Kft. foglalkozik.

A beköltözés után öt évre szól a szerződés, amelynek egyik alapfeltétele az, hogy az igénylők Kézdivásárhelyen dolgozzanak és 35 év alattiak legyenek. Az előbb említett időszak lejárta után évente újítja a közművállalat a szerződéseket, természetesen mindig az adott feltételeket igazoló dokumentumokkal frissítve.

„Kézdivásárhelyen a szociális lakások, az ANL-alapból felújított, illetve a régi lakásalapból épített lakások ügykezelésével cégünk foglalkozik. Jelenleg 90 szociális lakás, 29 ANL-alapból felújított lakás, ás 64 régi lakásalapból épített lakrész tartozik hozzánk” – mondta Zonda Balázs, a Gosp Com Kft. igazgatója.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?