Tizenkét év után rendelték el egy ki nem fizetett útdíj miatti bírság végrehajtását

Elrendelték a kényszervégrehajtást egy gépkocsi-tulajdonos ellen, mert állítólag 12 évvel ezelőtt nem fizette ki az útdíjat. A 28 eurós hátralékon felül közel 400 lej végrehajtási költséget is fizetnie kell.

Egy ploieşti-i férfit 12 év után mintegy 140 lejes végrehajtás alá vontak. Az összeg egy 2011 novemberében kiállított közlekedési bírság értéke, úgy tűnik, azért kapta, mert nem fizette ki az útdíjat. A sofőr, akinek a fizetéséből letartják a pénzt, azt állítja, nem is tudott a bírságról. „Kifizettem volna, mert tisztességes vagyok, de nem tudtam róla!" – mondta a férfi az Observatorul Prahoveannak.

Fotó: Pro Infrastructura/Facebook


Az
érintett idén szeptember 1-jén kapta meg postán az értesítést a végrehajtásról. Felhívta a bírósági végrehajtót, hogy megtudja, miért kapta a bírságot, de elmondása szerint a telefonon válaszoló hölgy nem adott felvilágosítást.

Az Observatorul Prahovean újságírói által megszerzett dokumentumok szerint a szabálysértésről szóló feljelentés 2011-ből származik, a végrehajtási dosszié 2014-ben készült, és 9 évvel később, 2023-ban kapta meg a férfi az értesítést, hogy az országos útügy a tartozása miatt végrehajtás eljárást indított. A végrehajtó által küldött felszólítás másolatát szeptember 4-én, hétfőn kapta meg az a cég is, ahol a férfi dolgozik. A munkaadói már tájékoztatták, hogy letartják a fizetéséből az összeget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?