banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Tetten értek egy illegális szemetelőt Biharban, elkobozták a teherautóját is

Építési törmelék lepakolása közben értek tetten egy férfit a Bihar megyei Hegyközpályi határában. Az illegális szemetelőt a környezetőrség 15 ezer lejre büntette és lefoglalták a teherautóját is.

A Bihar Megyei Környezetőrség az utóbbi időben szinte heti rendszerességgel számol be arról, hogy kiadós bírságokat osztogat azok között, akik illegális módon próbálnak megszabadulni a szemetüktől. A környezetvédelmi felügyelők szeme elől nem menekültek az önkormányzatok sem, például Feketebátor községet kétszer is százezer lejre büntették a területén létrejött illegális szeméttelepek miatt, de Berettyószéplak polgármesteri hivatala is tekintélyes büntetést kapott ugyanezen okból kifolyólag.

A civil bejelentések nyomán indított vizsgálatok és helyszíni ellenőrzések nyomán eddig három gépkocsit foglaltak le, és ezek sofőrjeit tetemes büntetés kifizetésére kötelezték. Legutóbb Hegyközpályi mellett lendültek akcióba a környezetőrség és a rendőrség munkatársai.

A Bihar megyei Környezetőrség felvételei

A települési önkormányzat katasztrófavédelmi felügyelője még csütörtökön délután vette észre, hogy a Nagyváraddal szomszédos Hegyközpályi határában egy billenős kocsiról nagy mennyiségű építési hulladékot, tégla- és betontörmeléket borítanak le a Kösmő-patak partjára. A felügyelő értesítette a rendőrséget és a környezetőrséget, amelyeknek munkatársai még a helyszínen tetten érték az illegális szemetelőt.

A nyerges vontató sofőrje egy tatarosi (Brusturi) magánszemély, aki a tettenéréskor már a harmadik szállítmánytól próbált megszabadulni. A környezetőrség beszámolójából kiderült, a sofőrt 15 ezer lejre büntették, továbbá lefoglalták a teherautóját is, amit lezártak és átadták a hegyközpályi önkormányzat kezelésébe. A szemetelőnek továbbá ki kell fizetnie a terület megtisztításának költségeit is.

A környezetőrség közleménye szerint az akciót a Tiszta Bihar elnevezésű akciósorozat keretében szervezték. A megye tisztán tartása érdekében korábban együttműködési megállapodást írt alá a kormánybiztosi hivatal, a Bihar megyei önkormányzat és a megyei rendőrség, valamint a környezetvédelmi hatóság.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?