Temesvár: tűz ütött ki egy ammónium-nitrátot előállító üzem közvetlen szomszédságában

Levegőszennyezés miatt riasztást adott ki csütörtökön a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) a város szélén lévő, jelenleg játékgépraktárrá alakított, egykor cigarettagyárként működő épületben keletkezett tűz miatt. Az ingatlan azonban nagyon közel található egy ammónium-nitrátot előállító üzemhez, amely anyag tűzzel érintkezve rendkívül veszélyes és robbanékony. A sűrű fekete füstfelhő kilométerekre is látszott a helyszíntől – írja a Digi24.

A tűzoltóknak sikerült eltávolítaniuk az ammónium-nitrátot, mielőtt a lángok elborították volna a helyiséget. A tűzoltókat csütörtökön délután értesítették, és több mint három órán át küzdöttek a lángokkal. A beavatkozásban több mint 70 tűzoltó és többtucat tűzoltóautó vett részt. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Temes megyei ISU Facebook-oldala

A raktár mellett, ahol a tűz keletkezett, egy folyékony ammónium-nitrátot és különböző növényvédő szereket tartalmazó épület állt. Mielőtt a tűz továbbterjedt volna, a tűzoltóknak sikerült eltávolítaniuk veszélyes anyagokat. Ezzel egyidejűleg a hatóságok rendkívüli szennyezési riasztást is kiadtak. A helyszíntől néhány kilométeres körzetben élők a Ro-Alert rendszeren keresztül kaptak figyelmeztető üzenetet.

„Először egy 600 négyzetméternyi terület égett le, de a tűz átterjedt a szomszédos épületre is, ahol ammónium-nitrátot és más növényvédő szereket tároltak. Összesen 16 ezer négyzetméternyi terület égett le” – mondta Zorița Mircov, a Temes megyei ISU munkatársa.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, és a keletkezett kárt sem számolták még össze.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?