Tánczos Barna: elfogadhatatlan a Fotovoltaikus Zöld Ház program csúfos indulása

Tánczos Barna szakminiszter szerint a Környezetvédelmi Alap elfogadhatatlanul kezelte a fotovoltaikus zöld ház program szerdai elindítását. Mint ismert, a jelentkezésre használható applikációban előbb délelőtt 10 órakor nyitották meg a regisztráció lehetőségét, majd informatikai hiba leállították a rendszert. Délután 16 órára ismét meghirdették a kezdést, de újból le kellett állítaniuk a regisztrációt.

„Elfogadhatatlan az a mód, ahogyan a Környezetvédelmi Alap a Fotovoltaikus Zöld Ház program indítását kezelte. Erre nem lehet mentség a sajnálkozás, a másra mutogatás. És nincs mentség arra a bánásmódra sem, amelynek ma a gazdasági szereplők százai és polgárok ezrei voltak az elszenvedői. A Környezetvédelmi Alap a minisztérium koordinálásában működő intézmény, ezért egy ellenőrzés elindítását kértem a program lebonyolítását illetően. A bocsánatkérés ebben a helyzetben a minimum, de távolról sem elegendő” – írta szerda este a Facebook-oldalán a környezetvédelmi miniszter.

A Környezetvédelmi Alap vezetősége csütörtök reggelig kell bemutassa, hogyan fogja mindenki számára elfogadható és megnyugtató módon kezelni a kialakult helyzetet: miként fogják leadni az érintettek az előkészített dossziékat, annak érdekében, hogy senki befektetett munkája ne vesszen kárba – közölte ugyanakkor a tárcavezető.

Szerda reggel műszaki problémák miatt felfüggesztették az igénylők dokumentumainak feltöltését a fotovoltaikus zöld ház program keretében létrehozott platformra. Az AFM közölte, hogy a probléma elhárításáig leállítják az iratok feltöltését, az addig feltöltött iratcsomókat törlik a rendszerből, majd újraindítják a jelentkezést, amint sikerül javítani a hibát. A feliratkozást végül 16 órakor újraindították, de ismét leállították, mert az applikáció nem működött megfelelően. A dokumentumok feltöltésének új időpontját az intézmény honlapján közlik majd - jelentette be Fülöp Lóránd-Árpád AFM-igazgató.

(Nyitókép forrása: Tánczos Barna/Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg