Sztrájk a polgármesteri hivatalokban: túlbuzgósággal lassítják a munkát

Hétfőtől tiltakoznak a polgármesteri hivatalok alkalmazottai, naponta kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak, majd a nap hátralevő részében túlbuzgósággal lassítják a munkát, jelentették be az érdekeiket képviselő szakszervezetek.

Korábban felfüggesztették a helyi közigazgatás szintjén a sztrájkot, de most újra tiltakoznak, mert mint mondják, a kormány nem hajlandó rendezni a bérköveteléseiket.
A szakszervezetek sajtóközleménye szerint március 18-tól, hétfőtől naponta 2 órás figyelmeztető sztrájk lesz, amelyet „japán túlbuzgó sztrájk" követ.
A szakszervezetek 36-40 százalékos béremelést követelnek, hogy a fizetéseik a 2021-es szintre emelkedjenek, ahogyan az oktatásban, az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók esetében is megtörtént.Illusztráció: Pexels
Általános munkabeszüntetést is kilátásba helyeznek, március 25. és június 3. között.
A szakszervezetek felszólítják a polgármestereket, hogy támogassák a tiltakozásokat, mivel az ő fizetésüket, nyugdíjukat és a városházákon dolgozók jogait is csökkentik. A munkaügyi minisztérium nem adott hivatalos választ, de azt mondja, hogy az esetleges béremelések az áprilisi költségvetés végrehajtásának elemzésétől függnek.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy tiltakozó akciónk kellemetlenséget fog okozni a helyi közösségekben. Jóhiszeműségünket mutatja, hogy hat egymást követő héten felfüggesztettük a tiltakozást, hogy lehetőséget adjunk a kormánynak ígéreteinek betartására” – közlik a szakszervezetek.
A kormánnyal januárban eredetileg egyeztetett intézkedések költségvetési hatása az előirányzott kiadásokat mindössze 0,047 százalék, összegeznek az érdekvédelmi szervezetek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?