Szerdától elérhető az erdő felügyelője nevű alkalmazás

Szerdán 18 órától elérhető Az erdő felügyelője (Inspectorul Pădurii) nevű alkalmazás új verziója. Az applikáció lehetővé teszi, hogy az állampolgárok a SUMAL 2.0 adatbázisán keresztül ellenőrizzék a faanyag-szállítmányok törvényességét – közölte az RMDSZ sajtószolgálata.

A program minden internethozzáféréssel rendelkező eszközről és a www.inspectorulpadurii.ro honlapon is elérhető. A Speciális Távközlési Szolgálat (STS) fejlesztésekért felelős csapata Android és iOS operációs rendszerre is adaptálta a programot, amely a GooglePlay és az AppStore alkalmazásboltokban egyaránt megtalálható.

Az alkalmazással a következő információkhoz lehet hozzáférni:

Elektronikus kísérőlevelek

A térképen az elmúlt 96 órában kibocsátott szállítólevelek jelennek meg. Ezek között a rendszámtábla, az elektronikus kísérőlevél kódja, az értékakta száma vagy a szállítmány típusa (lerakat, kivágási hely, EU-n kívüli stb.) alapján lehet keresni.

A kísérőlevelek következő adatai nyilvánosak:

  • a szállítmány típusa,
  • eredete,
  • a szállítólevél kódja,
  • a jármű rendszámtáblája,
  • a kísérőlevél kibocsátásának dátuma és időpontja,
  • a kísérőlevél érvényességének időtartama,
  • információk az érintett entitásokról,
  • a teljes és a fafajokra lebontott mennyiség,
  • fényképek a szállítmányról.

Abban az esetben, ha a felhasználó olyan szállítmányról akar megtudni információkat, amelynek az elektronikus kísérőlevele több mint 96 órája volt kiállítva, ezt írásban kell kérvényeznie a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 544/2001-es törvény alapján a solicitari544@mmediu.ro címen, és maximum 10 napon belül választ kap. A szállítmány útját a célbaérés után még 24 óráig lehet megtekinteni.

Értékakták

A térképen az erdészetek által kiállított összes értékakta az éppen aktuális állapotában jelenik meg (jóváhagyott, engedélyezett stb.). Lehetőség van arra, hogy különböző szűrőket beállítva célzottan keressünk az értékaktát kiállító erdészet, az értékakta állapota vagy száma alapján.

Az érdeklődők Az erdő felügyelője alkalmazással kapcsolatosan bővebb információt a SUMAL 2.0 telefonos ügyfélszolgálatán keresztül kaphatnak a 0314–337799-es telefonszámon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?