Szenior-örömtánc az időskori demencia ellen – Új kikapcsolódási lehetőség Kézdivásárhelyen

Új tevékenységgel bővül a Wegener Pro Sanitate Alapítvány programkínálata. Ezúttal a szenior korosztálynak biztosítanak mozgással egybekapcsolt kikapcsolódási lehetőséget Kézdivásárhelyen.

A szenior-örömtáncnak nevezett mozgásforma az idősödő szervezethez igazított, kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását – tájékoztatott Bakk Vitális Kinga, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke, aki Kész Ildikó ötletét karolta fel és illesztette be a céhes város egyik fő mecénásának számító, rengeteg programot és kezdeményezést támogató alapítvány tevékenységeinek sorába.

Idősen is fiatalosan – írta a bemutatót tartók pólóján | A szerző felvétele

„Mozgássérült, kerekesszékes vagy demenciával élő emberek számára kidolgozott formája az ún. ülve táncolás, de azoknak is ideális – és most főleg rájuk gondolunk –, akik mozogni szeretnének, viszont a klasszikus testmozgási formákat nem választhatják, és akik a mozgás mellett szívesen eltöltenek egy órát szórakozva, nevetve egy közösségben” – hangsúlyozta.

Az örömtáncból egy rövid ízelítőt a Vigadó Művelődési Központban mutatott be Balázs Csilla, a Csíkmadarasi Caritas szenior-örömtánc oktatója és csapata.

Kézdivásárhelyen az oktatást Balázs Csilla és Voiculescu Kriszta fogja végezni a Vígadó Művelődési Központ dísztermében. Az első tevékenységre február 28-án 14 órakor kerül sor, majd a programban egyelőre még március 13-a és 27-e szerepel (mindkét esetben 14 órai kezdéssel).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?